Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > auteurs > Elizabeth David

Elizabeth David

Elizabeth David (1913 - 1992) was een vooraanstaande Britse schrijfster over de Franse en Italiaanse keuken.
 
Het was Elizabeth David die de Franse en Italiaanse keuken in Engeland populair heeft gemaakt. Ook schijnbaar normale ingredienten als olijfolie en de courgette zijn door haar in Groot Brittanie geintroduceerd. Haar schrijfstijl wordt gekenmerkt door vaak beknopte beschrijvingen van de recepten zelf, maar met veel nadruk op de context en historische achtergrond van de recepten en gebruikte ingredienten.
 
Haar boek French Provincial Cooking (1960) wordt gezien als haar belangrijkste werk en wordt nog steeds in het Engels uitgegeven. Ook Johannes van Dam is vol lof over Elizabeth David en haar boeken. Over French Provincial Cooking zegt hij in De Dikke van Dam: "Het leert je proeven en kwaliteit herkennen".

Boeken van Elizabeth David

French Provincial Cooking

French Provincial Cooking

Met een altijd aanwezige eenvoud verkent Elizabeth David de authentieke smaken en texturen van de provincies Elzas, Provence, Bretagne, en de Savoie.

Onderwerpen: frans | frankrijk | klassiekers | mediterraans | gastronomie | groenten

  • Auteur: Elizabeth David
  • Paperback - e editie, 1999
  • In het Engels geschreven
  • € 18,95
Italian Food

Italian Food

Elizabeth David's Italian Food was een van de eerste boeken buiten Italie die het enorme aanbod van de regionale Italiaanse keuken uitgebreid beschreef.

Onderwerpen: italiaans | mediterraans | klassiekers | groenten

  • Auteur: Elizabeth David
  • Paperback - e editie, 1999
  • In het Engels geschreven
  • € 17,95
Italian Food

Italian Food

Elizabeth David's Italian Food was een van de eerste boeken buiten Italie die het enorme aanbod van de regionale Italiaanse keuken uitgebreid beschreef.

Onderwerpen: italiaans | uitgebreid | klassieker

  • Auteur: Elizabeth David
  • Hardcover - e editie, 1990
  • In het Engels geschreven
  • € 33,95
Elizabeth Davids beste recepten

Elizabeth Davids beste recepten

Een verzameling van de beste recepten van Elizabeth David. Meer dan 150 heerlijke, mediterrane gerechten

Onderwerpen: david | elizabeth | verzameling | beste | recepten

  • Auteur: Elizabeth David
  • Hardcover - 1e editie, 2010
  • In het Nederlands geschreven
  • € 39,99