Je winkelwagen is leeg
winkelwagen
logo kookboeken shop
  • Snelle bezorging
  • Lage verzendkosten
  • Bestellingen lopen via bol.com

Onderwerpen: Vlees | Vis | Groenten | Biologisch | Vegetarisch | Klassiekers | Gastronomie | Naslagwerk | Specialistisch

Je bent hier: home > auteurs > Johannes van Dam

Johannes van Dam

Johannes van Dam (Amsterdam, 9 oktober 1946) is een Nederlands culinair journalist.
 
Van Dam studeerde aan de Universiteit van Amsterdam; aanvankelijk medicijnen en vervolgens in navolging van zijn oudere broer Frits psychologie, maar brak beide studies voortijdig af. Hij was uitbater van studentensociƫteit Olofspoort, barman, bottelaar, inpakker, bedrijfsleider van een bioscoop, boekverkoper, leerling-redacteur, druivenplukker, vertaler, en boekhandelaar. Hij verkocht kookboeken in zijn Amsterdamse Kookboekhandel, maar kreeg daar na zeven jaar genoeg van en besloot voortaan alleen nog over eten te schrijven, waarbij hij zijn winkelvoorraad gebruikte als basis voor zijn bibliotheek. Zijn restaurantrecensies en stukjes over eten verschenen aanvankelijk in Elsevier, en later in Het Parool en De Morgen. (Wikipedia)

Boeken van Johannes van Dam

De dikke van Dam & de kleine Johannes

De dikke van Dam & de kleine Johannes

Van aardappel tot zwezerik is de ondertitel, en dat geeft de compleetheid goed aan. De Nederlandse gastronomie heeft een nieuwe standaard: De Dikke van Dam.

Onderwerpen: naslagwerk | encyclopedie | gastronomie | handboek

  • Auteur: Johannes van Dam
  • Hardcover - 1e editie, 2006
  • In het Nederlands geschreven
  • € 47,50